Η ελληνική διατροφή από την προϊστορία έως σήμερα

5. 5ος αιώνας π.Χ. - Μαγειρική επανάσταση 02 / 12 / 2012

Γνωρίζεις τον τόπο τρώγοντας. Έτσι σήμερα τρώμε παϊδάκια, τηγανιές με τυρί και μέλι και φυσικά πίνουμε κεκραμένο οίνο στην Κλασική Ελλάδα. Εκεί όπου ο έρωτας και το φαγητό πάνε μαζί, εκεί όπου αναπτύσσεται τεχνικό λεξιλόγιο μαγειρικής, εκεί όπου αρχίζουν να εκκολάπτονται οι πρώτοι σεφ. Η Βικτωρία Τσουκαλά, διδάκτωρ Αρχαιολογίας και εργαζόμενη στο Κέντρο Τεκμηρίωσης του Εθνικού Κέντρου Ερευνών, μας αναλύει τη διατροφή του 5ου αιώνα π.Χ, καθώς και το πως το φαγητό αποτελεί  αναπόσπαστο χαρακτηριστικό του πολιτισμού.

Ειδήσεις από το skai.gr

mode_comment Πες την άποψή σου
volume_up LIVE volume_up Ακούστε ζωντανά