Η ελληνική διατροφή από την προϊστορία έως σήμερα
6. 5ος αιώνας π.Χ. και καθημερινές διατροφικές συνήθειες 09 / 12 / 2012
Λάδι το πολύτιμο, στο φαγητό, την αρωματοποιία, τη γυμναστική και το εμπόριο. Το αρχαίο ελληνικό σπίτι, η προετοιμασία του φαγητού και ο τρόπος που γευμάτιζαν. Δημόσιες θυσίες για να παρέχεται κρέας στους πολίτες, γάμοι αλλά και νεκρόδειπνα, συνθέτουν την καθημερινότητα των προγόνων μας. Συνεχίζουμε να διασχίζουμε τον 5ο αιώνα π.Χ με οδηγό τη Βικτωρία Τσουκαλά, διδάκτορα Αρχαιολογίας και εργαζόμενη στο Κέντρο Τεκμηρίωσης του Εθνικού Κέντρου Ερευνών.