Η ελληνική διατροφή από την προϊστορία έως σήμερα
4. Μινωικός και Μυκηναϊκός πολιτισμός (Β’ Μέρος) 25 / 11 / 2012
Επικεντρωνόμαστε στην Ηπειρωτική Ελλάδα, στο λαμπρό Μυκηναϊκό πολιτισμό. Οι άνθρωποι τρώνε κρέας, ψάρι, μαλάκια και λαχανικά, χρησιμοποιούν τριποδικές χύτρες και… σκεύη για σουβλάκι. Μήπως παράγουν ρακή, μήπως τρώνε σε εστιατόρια; Με την Μαρία Βλαζάκη, γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Υπουργείο Πολιτισμού, συζητάμε για όλα αυτά, αλλά και για το δωδεκάθεο και τις ανθρωποθυσίες, ενώ ο Νέστορας, ο βασιλιάς της Πύλου μας κερνάει κυκεώνα.