Η ελληνική διατροφή από την προϊστορία έως σήμερα
11. Οθωμανική περίοδος και Ενετοκρατία (Α΄Μέρος) 13 / 01 / 2013
Η Ελένη Αγγελομάτη – Τσουγκαράκη, ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, μας ταξιδεύει στην περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Ενετικής κυριαρχίας. Πώς διοικούνται; Ποια είναι η οργάνωσή τους; Τι σημαίνει «διατροφική κρίση»; Ο ανεφοδιασμός του στρατού και των πόλεων σε τρόφιμα είναι σημαντικός, ώστε να αποφεύγονται οι εξεγέρσεις. Η αξία των ζώων, η γεωργική παραγωγή, το εμπόριο, οι εμποροπανηγύρεις, οι πραματευτάδες και οι πλανόδιοι έμποροι συνθέτουν την εικόνα της εποχής.