Η ελληνική διατροφή από την προϊστορία έως σήμερα

21. Η αστικοποίηση της ελληνικής κουζίνας (Α’ Μέρος) 31 / 03 / 2013

Διανύουμε τα χρόνια αφηγούμενοι τη διατροφή στην ύπαιθρο και τη διατροφή στο άστυ. Ποια τα χαρακτηριστικά της αγροτικής και ποια της αστικής κουζίνας; Πότε άρχισε να αναπτύσσεται στην Ελλάδα η ξενότροπη μαγειρική και πώς έφτασε να ταυτίζεται με το καλό γούστο; Η αείμνηστη μαγείρισσα, συγγραφέας και αρθρογράφος στο περιοδικό «Γαστρονόμος», Εύη Βουτσινά, μας αναλύει το πρώτο στάδιο της αστικοποίησης.

Ειδήσεις από το skai.gr

mode_comment Πες την άποψή σου
volume_up LIVE volume_up Ακούστε ζωντανά