Η ελληνική διατροφή από την προϊστορία έως σήμερα
2. Επιστροφή στις «ρίζες» 11 / 11 / 2012
Βαθύ παρελθόν, εποχή του Χαλκού, με αλλαγές ως προς τα είδη κυρίως των φυτών που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της Ελλάδας. Ελαιοδοτικά φυτά που θα μπορούσαν να αποτελούν την πρώτη ύλη για προϊόντα πολυτελείας και αρωματικά έλαια, οι φαρμακευτικές χρήσεις τους και η οπιούχος παπαρούνα. Η Τάνια Βαλαμώτη, επίκουρη καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μας αναπτύσσει αυτά και πολλά άλλα, μας εξηγεί την επιστημονική διαδικασία συλλογής των ευρημάτων και σχολιάζει το νέο ρεύμα στην εποχή μας: την επιστροφή σε είδη που καλλιεργούσαν οι άνθρωποι κατά τα προϊστορικά χρόνια.