Η ελληνική διατροφή από την προϊστορία έως σήμερα
16. Ποντιακή κουζίνα 24 / 02 / 2013
Ένας τόπος που απλώνεται από τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας μέχρι πάνω στα οροπέδια. Στεκόμαστε στις μεγάλες πόλεις του Εύξεινου Πόντου και μαθαίνουμε την ιστορία των Ποντίων μέσα από το φαγητό τους. Χαψία, τανοφάι, χοσάφι και αϊράν, η απλότητα της ποντιακής κουζίνας, το μεγαλείο της. Μαζί μας η ερευνήτρια της ποντιακής λαογραφίας, Λένα Καλπίδου – Κορνάρου, απόφοιτος του Ιστορικού Αρχαιολογικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών και της ομάδας οργάνωσης του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου του ποντιακού ελληνισμού.